We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

FP "Pedres Contra Planetes"

by F.P.

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR

   

 • Vinyl LP+CD
  Record/Vinyl + Digital Album

  Contains CD with full album. Includes lyrics in Catalan. Artowrk by Roger Pelaies.

  Includes unlimited streaming of FP "Pedres Contra Planetes" via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Trajecte 02:55
2.
Els Neutres 02:53
3.
Rituals 02:42
4.
Mentrestant 02:16
5.
6.
La Trinxera 02:18
7.
Homenatge 01:57
8.
Ingenus 02:43
9.
Cada Cançó 02:20
10.
11.
12.
Daltabaix 02:36
13.
Nosaltres 02:16

about

Minutemen, Jawbreaker, Rites Of Spring, Nomeanso...? Quant temps feia que grups com aquests no colpien d'una manera tan profunda el nostre jovent, influenciant-lo d'una manera tan frontal? I, encara millor, ¿hi havia massa referents que cantessin en català? Estem orgullosos i il.lusionats de poder recuperar el pols de l'escena més underground, compromesa i visionària amb bandes com F.P., que amb el cap ben alt i les idees ben clares defensen un discurs honest, directe i visceral; punk rock que sona prou abrupte com perquè ningú pugui aspirar a que el grup es perverteixi pels maliciosos tentacles del diabòlic mainstream, i prou intel.ligent com perquè cap ment inquieta pugui no interessar-s'hi.

Formats a Vic el 2005, s'autoediten la demo “Tot funciona igual” el 2006, i uneixen forces amb els Surfin' Sirles i amb El Mal Ja Està Fet per formar part del mític "Tripartit Invertit" el 2007. És el 2008 quan arriba el seu primer llarg “Ciment” (Carnús Recs.), un disc dens i aspre que crida l'atenció de l'escena underground barcelonina més enllà de la osonenca; tot seguit, el “Pepdelaguixa EP” (Carnús Recs. '09), mostra la vessant més melòdica, fresca i lluminosa del grup. L'equilibri entre el punk fosc i retorçat i l'esprit antèmic de les tornades del punk-rock clàssic arriba amb aquest esplèndid “Pedres Contra Planetes”. Bevent a parts iguals del classicisme de Social Distortion i de l'efusivitat de Rancid, són les brillants lletres les que afegeixen una dosi d'intel.lectualisme i poesia a la brutícia deliberada de la música. Un punt agredolç que dóna homogeneïtat a un disc tan fidel als principis del DIY com a la inquietut i valentia en la constant recerca de nous horitzons musicals. "Pedres Contra Planetes" parla de desencís i de rebuig cap a una realitat que s’ajusta ben poc a les nostres expectatives personals i, d'altra banda, de la obstinació per crear una realitat pròpia, sostinguda a base d’amistat, que s’escapi de les convencions i  serveixi com a refugi del món exterior. L’estratosfèrica "Ingenus", els himnes "A Mig Camí " o "La Trinxera", l’enrabiada "Nosaltres" o l’emocionant "Homenatge" en són bons exemples.  

credits

released October 1, 2010

This is HTDJ-013

Written by: Ramon Mas/F.P.
Produced by: F.P.
Mixed and Mastered by: Joan FP
Recorded at Xenastudius (Sant Feliu DC), Estudis Josep Pla, EdG Studi (Vic)

Artwork by: Cheb Palaies

license

all rights reserved

tags

about

HangTheDjRecords Barcelona, Spain

contact / help

Contact HangTheDjRecords

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Report this album or account

If you like FP "Pedres Contra Planetes", you may also like: