We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

FP "Pedres Contra Planetes"

by F.P.

/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €5 EUR

   

 • Vinyl LP+CD
  Record/Vinyl + Digital Album

  Contains CD with full album. Includes lyrics in Catalan. Artowrk by Roger Pelaies.

  Includes unlimited streaming of FP "Pedres Contra Planetes" via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Sold Out

1.
Trajecte 02:55
2.
Els Neutres 02:53
3.
Rituals 02:42
4.
Mentrestant 02:16
5.
6.
La Trinxera 02:18
7.
Homenatge 01:57
8.
Ingenus 02:43
9.
Cada Cançó 02:20
10.
11.
12.
Daltabaix 02:36
13.
Nosaltres 02:16

about

Minutemen, Jawbreaker, Rites Of Spring, Nomeanso...? Quant temps feia que grups com aquests no colpien d'una manera tan profunda el nostre jovent, influenciant-lo d'una manera tan frontal? I, encara millor, ¿hi havia massa referents que cantessin en català? Estem orgullosos i il.lusionats de poder recuperar el pols de l'escena més underground, compromesa i visionària amb bandes com F.P., que amb el cap ben alt i les idees ben clares defensen un discurs honest, directe i visceral; punk rock que sona prou abrupte com perquè ningú pugui aspirar a que el grup es perverteixi pels maliciosos tentacles del diabòlic mainstream, i prou intel.ligent com perquè cap ment inquieta pugui no interessar-s'hi.

Formats a Vic el 2005, s'autoediten la demo “Tot funciona igual” el 2006, i uneixen forces amb els Surfin' Sirles i amb El Mal Ja Està Fet per formar part del mític "Tripartit Invertit" el 2007. És el 2008 quan arriba el seu primer llarg “Ciment” (Carnús Recs.), un disc dens i aspre que crida l'atenció de l'escena underground barcelonina més enllà de la osonenca; tot seguit, el “Pepdelaguixa EP” (Carnús Recs. '09), mostra la vessant més melòdica, fresca i lluminosa del grup. L'equilibri entre el punk fosc i retorçat i l'esprit antèmic de les tornades del punk-rock clàssic arriba amb aquest esplèndid “Pedres Contra Planetes”. Bevent a parts iguals del classicisme de Social Distortion i de l'efusivitat de Rancid, són les brillants lletres les que afegeixen una dosi d'intel.lectualisme i poesia a la brutícia deliberada de la música. Un punt agredolç que dóna homogeneïtat a un disc tan fidel als principis del DIY com a la inquietut i valentia en la constant recerca de nous horitzons musicals. "Pedres Contra Planetes" parla de desencís i de rebuig cap a una realitat que s’ajusta ben poc a les nostres expectatives personals i, d'altra banda, de la obstinació per crear una realitat pròpia, sostinguda a base d’amistat, que s’escapi de les convencions i  serveixi com a refugi del món exterior. L’estratosfèrica "Ingenus", els himnes "A Mig Camí " o "La Trinxera", l’enrabiada "Nosaltres" o l’emocionant "Homenatge" en són bons exemples.  

credits

released October 1, 2010

This is HTDJ-013

Written by: Ramon Mas/F.P.
Produced by: F.P.
Mixed and Mastered by: Joan FP
Recorded at Xenastudius (Sant Feliu DC), Estudis Josep Pla, EdG Studi (Vic)

Artwork by: Cheb Palaies

license

all rights reserved

tags

about

HangTheDjRecords Barcelona, Spain

contact / help

Contact HangTheDjRecords

Streaming and
Download help

Shipping and returns

Report this album or account

If you like FP "Pedres Contra Planetes", you may also like: